طوطی خاکستری آفریقا(کاسکو)_اطلاعات کاربردی
 
دامپـــــــــــــــــزشکان بــــــرتــــــر

طوطی های خاکستری مانند سایر طوطی سانان از هوش بالا برخوردارند اما چیزی که مشخص است این است که بالا ترین قدرت تقلید صدا را دارند مانند انسانها خصوصیات رفتاری و عادتهای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند مثلا اگر دو طوطی خاکستری را با هم مقایسه کنیم

ممکن است:

اولی اهل سرو صدا کردن و دیگری زیاد سرو صدا نکند

اولی اهل پرواز کردن و دومی بیشتر علاقه به خزیدن داشته باشد یعنی از شاخه ها و دیواره قفس بالا و پایین بره.

اولی علاقه بیشتری به تقلید صدا ها و استعداد سخن گفتن را داشته باشه و دومی کمتر به این کار علاقه داشته باشه البته بستگی به صاحب انها هم دارد یعنی می بایست اموزش دهنده خوبی باشید تا طوطی به خوبی از قدرت تقلید صدای خود استفاده کند با صبر و حصله و تشویق و اموزش هایی که در ادامه اورده شده.

کاسکو بهترین پرنده سخن گو است. و ازمشهورترین طوطیهای خانگی میباشد. اگربهش توجه کافی شود به پرنده ای بسیار باهوش وعلاقه مند به صاحب خود تبدیل خواهد شد.

و بسیاری تفاوت های دیگر مثل علاقه داشتن به غذاهای مختلف (دانه ها و میوه ها)

پس در ابتدا به این نتیجه رسیدیم که این طوطی های خاکستری ظاهرا شبیه به یکدیگر هستند اما در اصل دارای عادتهای رفتاری و غذایی بسیار متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند که این هم نشان دهنده هوش بالای انهاست. به همین خاطر هم هست که انها به راحتی در اسارت جفتگیری نمی کنند و جفت شان را باید خود انتخاب کنند.

نام اصلی این پرنده طوطی خاکستری است که انرا اشتباها در ایران کاسکو می نامند. حتی کتابهایی در ایران نوشته شده که کاملا درست و قابل اعتماد نیستند.تو کتاب و در هر جای علمی و رسمی دیگر نباید از لفظ اشتباه کاسکو استفاده کرد زیرا کلمه کاسکو یک نام اشتباه و بی معنا است و هنوز مشخص نیست این اسم از کجا امده و در ایران باب شده.

کاسکو احتیاج به نزدیکی و محبت همیشگی صاحب خود دارد.

کاسکوی جوان گران قیمت تر است اما پیشنهاد میشود اگر قصد خرید دارید پرنده جوان را انتخاب کنید زیرا طوطی ها جانوران وحشی هستند و رام کردن یا سخنگو کردن یک طوطی سن و سال دار مشکل خواهد بود. این نکته را هرگز فراموش نکنید که جانور مورد نظرتان به خواسته خود نزد شما نیامده بلکه شما او را طلب نموده اید پس بایستی استحقاق داشتن شرایط مطلوب خود را دارا باشد

هر کاسکو عادات مخصوص خود را دارد اما به‌طور کلی می‌توان کاسکوها را از لحاظ عادات و رفتارهایی که دارند، ‌در چندین دسته کلی تقسیم‌بندی کرد

کاسکوها از حدود ۲ ماهگی، به‌طور کامل پر درمی‌آورند و از وقتی که رنگ چشم آنها زرد می‌شود، ‌سن آنها از روی رنگ چشم‌ها و رنگ دم قابل تشخیص نیست. همچنین نمی‌توان از روی شکل ظاهری کاسکو به نر یا ماده‌بودن او پی برد. اگر به آنها نزدیک بشویم و قار بزنند و حالت حمله یا ترس به خود بگیرند، معلوم می‌شود که هنوز وحشی بوده و با انسان انس نگرفته‌اند.

اگر با نزدیک‌شدن به کاسکویی، او حالت مذکور را نشان ندهد و به راحتی اجازه بدهد به او نزدیک شوید و حتی سرش را نوازش کنید یا به منقارش دست بزنید، معلوم می‌شود که مرحله وحشی‌بودن و انس نداشتن با انسان را پشت‌سر گذاشته است.

اگر دست‌تان را به یک پای کاسکو نزدیک کنید و فشار ملایمی به آن بدهید و کاسکو ابتدا یک پا و سپس پای دیگرش را روی دست شما بگذارد و به عبارتی روی دست شما بیاید، این حالت از لحاظ اهلی‌بودن پیشرفته‌تر از حالت قبلی است اما اگر انتظار داشته باشید که با اولین برخورد حتی یک کاسکوی سخنگو سخنی را بگوید، این انتظار کاملا بیجاست زیرا حتی کاسکوهایی که توسط صاحب قبلی خود سخنگو شده‌اند، مدتی طول می‌کشد تا اولین کلمه را در حضور صاحب جدید به زبان آورند؛ البته کشیدن سوت‌های یادگرفته به علت نزدیک‌بودن تن آنها با تن صداهای طبیعی کاسکو، در اولین روزهای به خانه‌آوردن یک کاسکوی اهلی و سخنگو، عادی است. اما سخنگویی اغلب کاسکوهای سخنگو زمانی آغاز می‌شود که با زوایای محیط جدید زندگی و افراد خانواده آشنا شوند. در تمام موارد ذکرشده، بین هر کاسکو با کاسکوی دیگر تفاوت وجود دارد؛ ممکن است شما یک کاسکوی سخنگو را به خانه بیاورید و به محض برداشتن پوشش اطراف قفس، ‌کلمه یا جمله‌ای را بر زبان آورد و ممکن است یک هفته طول بکشد تا کاسکو بتواند کلمات و جملاتی را که آموخته تکرار کند.

هوش کاسکوها نیز با هم متفاوت است. ممکن است یک کاسکو در تمام عمر طولانی‌اش نتواند تقلید صدای انسان را یاد بگیرد، همچنین ممکن است یک کاسکو پس از به حرف‌آمدن – درصورت آموزش صحیح روزانه – قادر به یادگیری یک کلمه در روز باشد.

وقتی به کاسکوهای وحشی نزدیک می‌شوید، عموما قار می‌کشند. بعضی از آنها بدون اینکه از جای خود تکان بخورند، قار می‌کشند، ‌برخی خودشان را به دیواره‌های قفس می‌چسبانند و قار می‌کشند و بعضی هم چنان می‌ترسند که خودشان را به این طرف و آن طرف قفس می‌کوبند.

اگر شما انگشت خود را به طرف منقار کاسکوی وحشی ببرید، ممکن است دست شما را محکم گاز بگیرد و متعاقبا قار بکشد. شاید هم وحشت‌زده خود را به دیواره‌های قفس بچسباند و قار بکشد یا با پروازهای کوتاه خودش را به دیواره‌های قفس بکوبد.

اگر شما غذایی را به منقار کاسکو نزدیک کنید؛ ضمن اینکه قار خواهد کشید، ممکن است غذا را با منقار خود بگیرد و پرتاب کند یا ‌آن را با حالت تهاجمی‌ای بگیرد، تکه تکه کند و کف قفس بیندازد. شاید هم آن را بگیرد و بین انگشتان پای خود قرار دهد و مشغول خوردن آن شود اما قارکشیدن برای تمام کاسکوهای وحشی تازه خریداری‌شده – کم و بیش – طبیعی و عادی است.

ممکن است اسباب‌بازی‌های جدید موجب ترسیدن طوطی شما شود؛ بنابراین قبل از قرار دادن آنها به‌عنوان اسباب‌بازی دائم در قفس، سعی کنید در خارج از قفس طوطی را با آنهاآشنا کنید.

چشم‌های شفاف و براق نشانه سلامتی طوطی است، طوطی‌های بیمار در حالت بیداری چشمانی نیمه‌باز دارند و اغلب نوعی ترشح از چشم آنها بیرون می‌آید.

بعضی گیاهان خانگی برای طوطی‌های شما سمی‌اند؛ بنابراین طوطی خود را از هر نوع گیاه خانگی‌ای دور نگه دارید.

در صورتی که کاسکوی شما کاملا اهلی شده باشد در همه حال – از جمله هنگام معاینات – به خوبی با شما همکاری می‌کند.

کاسکوها پرنده‌های بسیار بازیگوشی هستند؛ آنها با اسباب‌بازی‌های خود و به‌خصوص اسباب‌بازی‌های جدید بازی می‌کنند.

کاسکوها دوست ندارند کسی از جلو به آنها نزدیک شود؛ چنین حرکتی باعث ترساندن آنها می‌شود، پس بهتر است انگشت خودتان را مستقیما به آرواره پایین طوطی نزدیک کنید و کمی زیر چانه او را بخارانید و سپس مالیدن دست خود را به پشت گردن ادامه دهید.

کاسکوها قبل از اینکه روی چیزی بنشینند، با منقار خود میزان محکم‌بودن آن را آزمایش می‌کنند؛ بنابراین وقتی می‌خواهید کاسکو را روی دست خود بنشانید،‌ابتدا منقارش را به دست شما نزدیک می‌کند؛ در این حالت نترسید و دست‌تان را عقب نکشید.

طوطی‌های ناخوش معمولا پرهای پف کرده دارند

اب و هوای زیستگاه طوطی خاکستری

کاسکو بیشتر قسمتهای افریقای مرکزی در کمربندی وسیع از جزایر گینه تا شمال غربی تانزانیا و کنیا یافت میشود.

سه تا از کشورهایی که کاسکوها در انها زندگی می کنند را بررسی می کنیم

تانزانیا: تانزانیا در قسمت شرقی آفریقا واقع شده است.  بیشتر خاک آن  از یک فلات باپوشش گیاهی بوته زار و علفزار تشکیل شده. که در شمال به ناحیه آتشفشانی کلیمانجارو، در شرق به  دریاچه تانگانیکا، و در جنوب به زمینهای مرتفع، محدود  می شود.

مهم: علیرغم مجاورت با خط استوا، ارتفاع زیاد این  سرزمین، باعث شده که دمای هوا بین ۲۹-۱۸ درجه سانتی  گراد ثابت بماند. البته در جلگه های ساحلی، آب و هوا  گرمسیری است و میزان بارش آن، به ۱۰۶-۵۷ سانتی متر در سال بالغ می شود.

کنیا: کینا در منطقه استوا قرار دارد. اما از آنجا که بخش اعظم این کشور از یک فلات مرتفع تشکیل شده، میانگین درجه  حرارت ۲۷-۱۰ درجه سانتی گراد، و میزان بارش سالانه  بین ۲۵۰-۷۶ سانتی متر.

مناطق ساحلی که در کنار اقیانوس هند قرار دارد دارای  آب و هوایی گرم و مرطوب است.

گینه: گینه سرچشمه رودهای نیجر گامبیا وسنگال در این کشور قرار دارد.

اموزش دستی کردن کاسکو و اینکه چطور کاسکو روی دست بیاد

سلام خیلی سوال میشه که چطوری کاسکو و یا طوطی دیگری را چگونه دست اموز کنیم؟

نظر اینجانب این هست که طبیعتا کاسکوها وقتی وقتی با گذشت زمان به شما اطمینان پیدا می کنند حتی خودشون بدون اینکه شما خواسته باشید هم گاهی از قفس پایین امده و از پاچه شلوار شما بالا خواهد رفت تا روی شانه جا خوش کند.

اما همانطور که می دانید کاسکو ها به هیچ عنوان مثل هم نیستند از نظر رفتاری مثلا بسیاری کاسکو ها را دیدم که کاملا سخنگو شده اند اما اجازه نمی دهند کسی زیاد دست بهشان بزند. در مقابل کاسکو هایی را هم دیده ام که به هیچ عنوان حرف نمی زنند یعنی حداکثر اینکه یک یا دو کلمه ی ساده مثل (بیا) را بلد هستند که انرا هم خیلی کم به کار می برند و این کاسکوها به جای حرف زدن فقط انواع سوت ها را می زنند و بیشتر علاقه دارند صداهای پرندگان و زنگ ها و…. را تقلید کنند اما حرف نزنند. اما چیزی که اینجا مهمه این است که این کاسکوها کاملا اهلی هستند یعنی حتی اجازه می دهند صاحبشان به کمر انها دست بزند و انها را به پشت بخواباند در حالی که بسیاری از کاسکوهای حرف بزن با انکه استعداد بالایی در سخن گفتن دارند اما اجازه نمی دهند کسی زیاد بهشان دست بزند.

اما چگونه کاسکو را رام کنیم؟ جواب دادن به این سوال سخته چون همانطور که گفتم کاسکوها رفتارهای متفاوتی دارند. اما پیشنهاد می کنم اینطور با کاسکوی وحشی رفتار کنید: بسیار ارام بهش نزدیک بشید هنگام تعویض غذا و اب و اصلا نگاهش نکنید

هیچ حرکتی که موجوب ترس در کاسکو بشه را هیچ گاه انجام ندهید

اشیاء را یکباره به کاسکو نزدیک نکنید چون احتمالا موجب ترسیدن در پرنده میشه (مثلا میله یا چوبی که رویش می نشیدند) یا اسباب بازی و….

مهم اینکه: پسته تازه یا گردو تازه یا خشک را معمولا همه طوطی ها دوست دارند شما این خوراکی های خوب را به ارامی با دو انگشت دست به طرف کاسکو ببرید البته تقریبا بعد از انکه با محیط خانه اشنا شد و کمی ترسش ریخت این کار را یعنی غذا دادن با دست را همیشه ادامه دهید ، غذایش را بردارید و بیشتر با دست بدهید تا خوشش بیاد از نزدیکی با شما لذت ببره. سپس در بالایی قفس را باز کنید تا همیشه ازادی کامل داشته باشه گرچه معمولا روزی یکبار بیشتر بیرون از قفس نمیاد اما شما بساطی فراهم کنید که بتونه بال بزنه و تو اطاق یه دوری بزنه خیالتان راحت که دوباره بر می گرده تو قفس اما اگر بر نگشت هیچ وقت دنبالش نکنید بلکه قفس یا درب بالایی قفس که جدا می شه را به کاسکو نزدیک کنید تا بر رویش برود و شما دوباره اونو برگردونید تو فقس.

بعد از گذشت حدود ۲ تا ۳ ماه که اینگونه رفتار کنید احتمالا وقتی دست خود را

(منظور مچ دست است تا ارنج) را نزدیک به کاسکو کنید به اینصورت کاسکو بالاخره تصمیم می گیرد برای اولین بار روی دست یا شانه ی شما بیاید. در این هنگام هم بی حرکت باشید تا تجربه ی بدی براش رقم نخوره. توجه داشته باشید کاسکو زیاد خوشش نمیاد روی انگشتان دست قرار بگیره اما روی قسمت بین مچ تا ارنج را دوست داره چون متحرک نیست.

از کسانی که مطالب و دست نوشته ی مرا بدون ذکر منبع کپی می کنند هم می خوام که این کار را تکرار نکنند. کپی برداری فقط با ذکر منبع به صورت لینک مجاز است.

ضمنا وقتی کاسکو اهلی شد برای همیشه باید باهاش مهربان باشید و هیچ گاه در طول روز از کنارش دور نشوید مگر برای مدت کوتاه در غیر این صورت مبتلا به بیماری روحی روانی پرکنی می شود و از بین می رود.

حرفهای ارزشمند

عده ای هستند که ادعا می کنند حیوانات رو در مدت زمانی کم رام می کنند شما هیچگاه نباید حیوانی را به انها بسپارید تا برایتان رام بکنند یا حیوانی که رام کرده اند را نباید از انها خریداری کنید زیرا:

هنگامی که یک سنجاب یا طوطی یاهر حیوان دیگری تحت فشار قرار بگیره  و به زور رام و اهلی بشه دچار نوعی بیماری روحی روانی میشه. حیوان میبایست با گذشت زمان به صاحب خود خو بگیرد و اطمینان کند اما وقتی اون افراد با زور حیوان را مجبور می کنند که یاد بگیرد که نباید گاز بگیرد !! حیوان پس ازگذروندن شرایط بسیار سخت متوجه میشه که هربار که گاز بگیره یک بلا سرش میاد و گاز گرفتن فایده ای نداره به همین جهت به ناچار رام میشه . حیوانی که به زور رام شده به هیچ دردی نمی خوره تا اخر عمر استرسی است. همیشه شما می تونی بری و اونو توی دستت بگیری اما اون هیچ گاه اقدام به دوستی با شما نمی کنه یعنی هیچ گاه خودش نزد شما نخواهد امد.

خلاصه اگر مراحل رام شدن فوری و سریع اون حیوان را ببینید گریتون می گیره.

کاسکویی که به خواست خودش رام نشده باشه و به زور رام شده باشه به هیچ دردی نمی خوره و امکان نداره قدرت تقلید صداشو بکار بندازه و شمارو سرگرم کنه !.

علت قار کشیدن کاسکو ها چیست؟ ایا باید کاسکو قار بزند؟

عده ای فکر می کنند کاسکو هرچی بیشتر قار بزنه بعدا بلندتر و بهتر صحبت می کنه ! عده ای هم فکر می کنند کاسکوی وحشی هرچی کمتر قار بزنه یا اگر اصلا قار نزنه خوبه اما هر دوی اینها اشتباه است.

قار زدن کاسکو نشانه هوش بالای این پرنده است اما این قار کشیدن یک حدی داره اگر از حد طبیعی بیشتر باشه یعنی از انسان بیش از حد ترس داره و خاطرات بدی از ادم ها داره وقتی به جوجه کاسکو نزدیک می شوید بایستنی است که کمی احساس خطر بکنه اگر قبلا صاحب نداشته باید از ادم ها کمی بترسه اگر اینطور نباشه و خیلی ریلکس باشه احتمال مریض بودنش می رود.

ضمنا کاسکوهای سخنگو و اهلی هنگامی که تو قفس هستند و به چیزی اعتراض دارند به سقف قفس اویزان شده و در حالتی وارونه اقدام به زدن تک قار های تیز می کنند دقت کنید تک قار هایی با صدای تیز و کوتاه. این صدا نشان دهنده اعتراض پرنده است یعنی مثلا ممکن است بخواد از قفس بیرون بیاد یا چیز دیگری را بطلبد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







           

درباره وبلاگ


با سلام به تمام دوستان عزیز لطف کردید که به وبلاگ خودتون سرمیزنید این وبلاگ صرفا جهت دروس رشته دکترای دامپزشکی است و اطلاع رسانی بیشتر در مورد این رشته جذاب است
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان دامپـــــــــــــــــزشکان بــــــرتــــــر و آدرس dvm.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.








نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 39
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 45
بازدید ماه : 63
بازدید کل : 4945
تعداد مطالب : 42
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1


GET_KOD_Timers